Curve Edition

(49 customer reviews)

RM69.00

PROMOTION! Buy 2 unit for only RM55 each and get special free gift.

  • Instant Cooling
  • Light and quick dry material
  • Longer back design to cover the back
  • Waist curve design for slim look
  • Suitable for all sports activity
Clear
SKU: CALAWO Curve Edition Category:

Description



CURVE SIZING CHART
The measurements on the size chart are t-shirt measurements. Find your correct size in the chart below. 





PACKAGING YANG CANTIK





KELEBIHAN CALAWO CURVE





APA KATA MEREKA YANG DAH PAKAI?





FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Absolutely yes, it’s designed with the breathable and instant cooling material. With the curve cutting and longer back design to cover your back, it will give comfort during and after doing sports activities.

Sure, within 14 days after purchase you able to do the exchange process and must comply with exchange policy. Please contact our team at 0189644064. 

Refer below exchange policy :

  1.  Items to be exchanged or returned should be in original condition.

  2. The company will not be responsible if our shipment is lost or damaged during the return transit.

  3. You are required to pay the shipping and all return charges. SM RM7 and SS RM13, put the cash in the return parcel.

  4. Exchange is only allowed for the same item.

Refer to sizing chart above and measure your size. If you need assistance to get your correct size, whatsapp our team at 0189644064.

If you received the tracking number by email (Check your inbox/spam folder), it means your order was sent to the final stage of processing before being shipped out. Tracking number can be check at :

https://sendparcel.poslaju.com.my/open/trace

Delivery will take up to 1 – 3 working days from the order date. Once the operation process is completed, you will received the tracking via email.

Additional information

Colour

COBALT, GREY, NAVY., ORANGE, RED, TEAL

SIZE

M, L, XL, 2XL, 3XL

49 reviews for Curve Edition

  1. Iemah (verified owner)

    Alhamdulilah.. baju sampai dlm masa 3 hari, material kain sgt selesa dan ringan sesuai untuk aktiviti sukan.Insyaallah ada rezeki blh grab lg baju ini

  2. Ezie (verified owner)

    Best pakai baju calawosports..sejuk, ringan, tak rasa panas masa workout. Kualiti terbaik

  3. Cucumatisse (verified owner)

    I bought two of these, red and green. I upsized as advised in the instructions by the admin and did not regret upsizing. I absolutely love this design! Point to note also that the admin was so kind to call up first to check whether I had upsized before sending me the shirts. Appreciate her effort in connecting with me on that!

    The shirts covered my bum and showed off a cinched waist (difficult to achieve when you are already in your late 40s haha). A much smaller waist is what all women want, so why wait? Go and get yourself the shirt!

    And they wear very well during my run too, my sweat dried quickly after the run so I didn’t look like a sweaty mess when I had my roti canai at the Mamak after my run.

    I wanted to get they grey one too but they had run out of my size and I got in touch with the admin to beg for them to re-stock in grey and issue them in other colours.

  4. Saadiah Sawaddin (verified owner)

    Sy ambil 2 pasang baju & setelah order, ada staff call untuk confirmation saiz berdasarkan berat bdan. Baju sampai dalam masa yg singkat berserta free gift yg comel2 & banyak. Kelmarin da guna baju ni untuk hiking, fabrik sejuk & selesa. Cuma kalau bole sy lebih suka kalau baju bole design lebih labuh sikit lg utk pemakai yg bertubuh besar mcm saya. Secara keseluruhan sy amat berpuas hati dgn servis & kualiti baju…will repeat order soon tqvm 😊

  5. Zarina (verified owner)

    Good product quality. 47kg size M. Size just nice.

  6. hasfida (verified owner)

    Salam.

    Best sangat baju dan tudung Calawo. material sgt sesuai untuk sport activities. xpanas, ringan. Sangat berpuas hati. Kalau boleh, baju keluarkan jugak warna hitam pleaseee😀

  7. Anis (verified owner)

    Best sangat baju. material sgt sesuai untuk sport activities. xpanas, ringan. Sangat berpuas hati. Kalau boleh, keluarkan bnyk warna utk baju lagi.

  8. Norlaily Ezaty (verified owner)

    Best Sangat baju , material sangat selesa!!!!

  9. Farah (verified owner)

    CALAWO Curve saya beli dua. Material dia memang sedap dan selesa dipakai untuk bersukan. Cutting Curve cantik dan yang penting labuh bawah punggung. Saya dah repeat beli lagi produk CALAWO SPORTS sebab saya sangat berpuas hati ☺️😊😍 Terima kasih sebab buat produk yang berkualiti dan sesuai untuk para muslimah 😘

  10. Norazizah bt A . Rahman (verified owner)

    Sangat best.. selesa.. cantik.. sgt sesuai utk bersukan.. staff yg bagus dan baik hati.. call utk confirmkan saiz dan bg cadangan.. terima saiz yg sgt bersesuaian dgn saya.. tqvm

  11. nadia (verified owner)

    saya berpuas hati dengan baju sports calawo..selesa..sejuk..dan labuh bawah punggung..

  12. norin (verified owner)

    Baju dengan kualiti kain yg sangat bagus khusunya utk senaman.kain ringan dan sejuk.best!👍

  13. Mehjebin Shaik Binti Sehu Muhmed (verified owner)

    I was happy with the sports tshirt. What was too good is they call me before posting to re confirm about the size. Insyallah will buy more from Calawo.

  14. NOOR AZRINA (verified owner)

    Saya dh beli 2 helai…memang sedap pakai kain dia best cutting pn cantik..labuh pn sesuai dgn saya..skg beli tambah lagi 2 helai…

  15. Rosnah Ismail (verified owner)

    Recently, I bought Curve Edition Calawo Sport products.
    It fits my body well. Size L for 58 kg.
    I fall in love with the products!
    Thank you for inventing such a modern look, comfy products. Looking forward to buy the next line of sportwear…hijab is my next aim to suit my active life

  16. Nurul Aina Mohd Yusop (verified owner)

    Sangat selesa & puas hati.

  17. Siti zaiton (verified owner)

    Saya sangat berpuas hati dengan calowo hijab dan calowo curve edition. Sangat selesa digunakan ketika bersukan.. harap calawo boleh melpelbagaikan lagi design @ warna unt hijab dan tshirts..

  18. Miza (verified owner)

    -selesa
    -cover punggung
    -memang berbaloi & puas hati

  19. Norazila baharum (verified owner)

    Alhamdulilh….
    Puas ht bli…..
    Kain best
    X rugi bli tau uollsss
    👍👍👍👍👍👍👍terbaikla⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Grab 3L & 1M

  20. Khairulbariah (verified owner)

    Baju yg sangat selesa..ringan..sesuai utk xtvt berbasikal..tp lg best kalau ada byk pilihan warna..🥰🥰🥰
    Sangat berbaloi kalau beli..

  21. Sofea (verified owner)

    Material selesa sangat2..ringan dan saiz sgt sesuai..bole repeat next time..delivery cepat

  22. Norizan (verified owner)

    material ringan, selesa n tak panas.. recommended

  23. Ewie (verified owner)

    Alhamdulillah dari 2 helai kita repeat lagi 2 helai mmg terbaik kain yg sangat sesuai dan selesa untuk beriadah .. x rugi pun utk memilikinya .. lebih2 lagi bila kita memakai pakaian yg sangat selesa .. mmg berbaloi la .. love sangt2 ❤️❤️❤️

  24. Herda (verified owner)

    Alhamdulillah..sgt berpuas hati dengan baju Calawo Crve..Material yang sgt ringan, serap peluh..seseuai untuk outdoor sport…

  25. Yatie (verified owner)

    Material best, tak panas. serap peluh dan cepat kering. yang penting tutup punggung. delivery laju

  26. Zarina Abu (verified owner)

    Kenapa saya suka calawo curve.. 1st coz ia sgt cantik bila di pakai, 2nd selesa di pakai n 3rd material Sgt ringan n tidak panas bila bersukan. Saya sudah ada 3 helai calawo curve..😅 😅 Sejak beli Calawo curve baju suka brand lain sudah tidak pandang lagi. 🤭🤭 To teams Calawo Well done. 👍🏻👍🏻

  27. Lina (verified owner)

    Second time saya beli calawo curve sebab best 👍🏻👍🏻 materialnya ringan,cepat kering,serap peluh,tidak berbulu,kain yg sejuk dan selesa dipakai sepanjang hari selain waktu bersukan. Yang penting cutting cantik,menutup punggung dan color pun menarik 😊😊 servis pun bagus dr team calawo sports.keep it up!👍🏻🤩

  28. SITI NORBAYA BT TAJUDDIN (verified owner)

    servis yg bagus…baju sukan yg cukup selesa dan ringan … dpt beg kecil yg sangat comel..sgt berpuashati … bebaloi beli .. ❤️

  29. dian (verified owner)

    I bought during pkpd, so last week i just wear the calawo curve hiking at bukit melati nilai. Seriously i really love it. Why, sbb baju tak melekat kat badan even berpeluh satu badan mendaki bukit. Plus u kena tolong anak u mendaki so baju tutup bontot so x de lah segan sangat kalau terselungkur ketika mendaki. Dan paling penting sis nampak kurus…..dan bau peluh x melekat sangat selesa dan berpuas hati. bravo team calawo. u did a 👏…

  30. fil (verified owner)

    Material selesa tp sy lebih suka jika curve edition ni bhg depan & blkgnya sama panjang..
    tampak lebih sopan di bhg depan tertutup sikit hehe..
    lg 1 sy lebih suka jika lehernya roundneck agar tutup bhg dada jika buka tudung..
    kalau bole nk cuba size L utk lihat which 1 size yg sy lebih selesa..
    sy suka sgt2 sbb lengan pjg xyh pki handsock..Overall semua terbaik All the best =)

  31. Nissa

    Jatuh cinta dengan baju ni!!! Sopan, cantek dan tidak panas! Husband kita pun approved tau! 😍Bg yang aktif bersukan dan masih mahu kelihatan sopan, anda mesti dapatkan baju ini! Anda tidak akan menyesal!! Love it!❤ Tq Calawo. Sy dah repeat order.. anda bile lagi?🤗

  32. Lisa R (verified owner)

    Memang sangat best pakai masa jogging dan zumba! Kain material lembut, sejuk, tak jarang. Best part is the cutting! Love it.. saya baru je order lagi 2 helai 👍🏻

  33. Yusazliana Yusoff (verified owner)

    baju best, selesa. thanks calawo! love it so much!!

  34. Nur Wahida Binti Saidin (verified owner)

    Sy mempunyai 3 helai baju calawo curve ini..sangat selesa di pakai kain yg ringan serap peluh dan cepat kering..terima kasih calawo..😘😘😘sy selalu repeat oder utk kawan2..

  35. gee nazam (verified owner)

    The baju sgt comfy, nice material, very nice cutting..super love. Ended up buying two pcs of different colors. The best among those i have bought.

  36. Zaihasra (verified owner)

    Alhamdulillah..best ..cantik, sesuai ngam je..rasa menyesal pulak beli 2 je..tau beli semua color

  37. Lieza (verified owner)

    Alhamdulillah baju diterima dlm masa 3 hari. First time mencuba produk Calawo dan saya amat berpuas hati akan kualiti dan designnya. Kini saya berasa lbh yakin ketika berjoging/beraktiviti di tmpt awam kerana potongan bhgn belakang yg menutup aurat. Terima kasih Calawo kerana memahami keperluan kami. Insyaallah akan menambah koleksi pd masa akan datang.

  38. Nur Mahani (verified owner)

    Alhamdulillah sangat puas hati dengan baju dan tudung Calawo. Baju sangat selesa. Harap ada lagi pelbagai warna untuk Calawo Curve edition. Kalau ada pasti saya akan purchase.

  39. Syahirah (verified owner)

    Terima kasih Calowo Sport. First time saya beli baju sukan. Memang berbaloi dengan harganya. Kainnya ringan dan tak panas. Suka dengan potongan bajunya dan yang penting pergelangan tangannya tak longgar. Jadi tak mudah terlurut masa nak beriadah.

  40. Ida Natrah (verified owner)

    1st of all sy suka dgn kain nya.Design pun sopan.Manis utk dipakai time bersukan.Next nk repeat lagi.Insha Allah.🥰

  41. Nur Z Azly (verified owner)

    Beli 2 warna & dah cuba baju semalam.. Sgt Puas hati.. baju selesa d pakai dan jenis kain ringan 👍👍👍

  42. aishareoils (verified owner)

    Kain selesa, saiz just nice. Staff call sebelum pos utk confirmkan size. Very considerate. Thank you calawo. Saya suka sebab sejuk dan kain mudah kering.

  43. Farah (verified owner)

    The best sports hijab! Highly recommended!

  44. Farhanah (verified owner)

    Material kain sangat selesa..bila berpeluh baju tak melekat dgn badan..best sgt..2nd time repeat order..🥰

  45. Melati (verified owner)

    So happy with the product! It is so comfy and there is no reason i cannot be active again.

  46. Atikah (verified owner)

    Tq calawo, material kain yg sgt sesuai untuk bersukan, kain sejuk dan sedap dipakai. Lepasni nak beli seluar pulak hehe

  47. Hazirah (verified owner)

    Alhamdulillah Im happy with calawo,sy pakai baju calawo sebab sy luar pakai bju PPE .banyak baju jarsey sy beli sungguh tidak selesa.dengan pakai baju calawo peluh sy cepat kering x nmpk basah yg ketara serta ringan yg paling penting selesa.please kuar banyak warna lagi.sy dah grab 2 warna.☺️Tq calawosports

  48. Dyana nadia mohd nasir (verified owner)

    Penghantaran y cpt.. Cutting cntk dan selesa.. Overall puas hati sgt!

  49. bibi norasma (verified owner)

    selesa pakai baju..saya dah beli dua helai..akan tambah lagi untuk koleksi saya..menyeral peluh..very recommended..👍🏻👍🏻👍🏻

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…